Basisschool Natuurlijk Wijs
de persoonlijke leerweg voor basisontwikkeling op eigen natuurlijke wijze
 

Welkom op onze website

 

 

Basisschool Natuurlijk Wijs is een kleinschalige school. Een zogenoemde B3 school, wat betekent dat de school niet bekostigd wordt door de overheid. De school staat in een prachtige natuurlijk omgeving, waar iedere dag volop gebruik van wordt gemaakt. De kinderen zijn veel buiten, waarbij naast de frisse lucht en de beweging ook een creatieve en avontuurlijke manier van leren ontstaat. Basisschool Natuurlijk Wijs wil naast maatschappelijke betrokkenheid, vooral ook het belang van bewegen terug brengen in het onderwijs. De school is stromingsvrij, wat dat inhoudt, kunt u lezen onder het tabblad Visie.


"Beweging is goed voor je denkvermogen. Hiermee bedoelen we dingen als je geheugen, aandacht, begrijpen en leren. Je prefrontale cortex en hippocampus spelen een belangrijke rol bij je denkvermogen. Deze hersengebieden zijn extra gevoelig voor de positieve effecten van bewegen en zorgen zo voor een beter denkvermogen". - Hersenstichting.


Charlotte Labee is Brain Balance expert en oprichter van Your Brain Balance. Zij heeft een mooie podcast gemaakt met neurowetenschapper Dr. Marcia Goddard over het onderwijs ten opzichte van de natuurlijke ontwikkeling van kinderen. Een aanrader voor ouders en docenten!


Basisschool Natuurlijk Wijs biedt kwalitatief goed onderwijs, verzorgd door een uitermate ervaren onderwijsteam en werkt met het uitgangspunt dat er een goede aansluiting is met het VO. Op school gelden uiteraard ook regels en is er een bepaalde mate van structuur. Alleen is er op onze school meer ruimte om daar van af te wijken als het nodig is en zorgen we continu voor een goede afwisseling tussen geconcentreerd werken en beweging/ontspanning. Dit doen wij door bewegend leren in onze lessen toe te passen. We werken kindvolgend en bewegen graag met hen mee, in plaats van het kind te verlangen aan vastgestelde eisen te voldoen, waar het in zijn of haar ontwikkeling nog helemaal niet klaar voor is. Ook voor kinderen die sneller zijn in de ontwikkeling dan gemiddeld, zullen wij specifiek kijken naar passend onderwijs en dit actief aanbieden. Zo kan ieder kind zich ontwikkelen op zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau.

Doordat de school kleinschalig is, is er een fijne huiselijke sfeer, waarbij veel samengewerkt wordt. 


Kom het ervaren en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. 

Wij staan voor u en uw kind klaar!


Het bestuur en het onderwijsteam 

Basisschool Natuurlijk Wijs

 

 

Maakt u zich samen met ons har(t) voor de kinderen van Basisschool Natuurlijk Wijs?! 

Wij kunnen dit alles niet alleen! Om financieel een stevige basis neer te zetten, kunnen we niet zonder uw hulp!

Wilt u ons steunen? Dan is een financiële bijdrage zeer welkom. 

Of het nu eenmalig is, een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage, de donaties worden direct besteed aan de toekomstbestendigheid van de school. 

Dit betekent dat alles naar materialen voor de kinderen en naar de leerkrachten gaat, die alles nu nog op vrijwillige basis doen! 

Als u wilt helpen, twijfel dan niet en klik dan op de onderstaande button:

 

Word ook supporter van Natuurlijk Wijs en vul het onderstaande donatieformulier in!


 
 
 
E-mailen
Info
Instagram