Nieuws


Terug naar overzicht

03-08-2021

Hoge opkomst 1e informatie bijeenkomst & de pers.

Lees onze ervaring met betrekking tot de informatie bijeenkomst en de plotselinge belangstelling van de pers, die daarbij kwam kijken.

De eerste informatie bijeenkomst kunnen we met een gerust hart een succes noemen. Met meer dan 20 aanwezigen, was de ruimte goed gevuld. En we hebben zoveel berichten ontvangen van mensen die graag hadden willen komen, dat er nog een tweede informatie bijeenkomst gepland zal worden. Houd daarvoor onze website en social media kanalen in de gaten!
Het was uiteraard spannend, maar ook heel leuk om ons zelf aan iedereen voor te stellen en te vertellen over de school en onze visie op het onderwijs. Er ontstonden mooie gesprekken, discussies en er werden terechte kritische vragen gesteld. Dit geeft voor ons aan dat mensen er heel goed over nadenken en dat willen we ook graag. De reacties naderhand waren stuk voor stuk positief en inspireren ons om door te gaan. We krijgen van alle kanten steun aangeboden, zoals leerkrachten die ons mailen omdat ze graag iets voor ons willen betekenen en gastdocenten die hun expertise graag willen inbrengen voor de kinderen d.m.v. creatieve lessen, muzieklessen of bewegingslessen. En ook de Crowdfunding is inmiddels goed op gang. Deze hebben we gestart voor financiële ondersteuning voor de opstart van de school, om de benodigde lesmaterialen, speelgoed, boeken en onderwijsondersteunende materialen te kunnen aanschaffen.
In de loop naar de informatie bijeenkomst toe, werden wij benaderd door de pers. Zowel de Leeuwarder Courant, als de Nieuwe Ooststellingwerver wilden graag een verslag maken van de informatie bijeenkomst. Na kort overleg, hebben we besloten hen uit te nodigen. Wij hebben een prachtig initiatief, wat aandacht verdiend en waar vraag naar is vanuit de maatschappij. De plaatselijke krant, de Haulerwijkster krant, hebben wij zelf benaderd voor een interview. Het is belangrijk dat mensen in het dorp weten wat er speelt, de maatschappelijke verbinding vinden wij erg belangrijk. De afgelopen dagen kwam het nieuws als eerste via de Leeuwarder Courant naar buiten, waarbij er enkele citaten specifiek zijn uitgelicht, die voor ons een antwoord op een vraag waren en niet als speerpunt gelden voor de school. Deze krantenkoppen werden echter door de landelijke media opgepikt en zijn (voornamelijk online) een eigen leven gaan leiden.
Wij willen daar via deze weg op reageren en laten weten dat deze citaten uit hun verband zijn getrokken en geen recht doen aan de mooie gesprekken die wij hebben gevoerd. Het leidt erg af van wat we hier in essentie aan het doen zijn. Een kleinschalige basisschool opstarten met een andere manier van onderwijs, dan de reguliere basisscholen bieden. Voor alle kinderen die op een natuurlijke en ontspannen manier willen leren in een veilige en vertrouwde omgeving. Dat is waar wij onze energie voor in hebben gezet en in zullen blijven zetten.
Bent u intussen nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met ons op!

Het bestuur,
Basisschool Natuurlijk WijsTerug naar overzicht


Podcast luistertips:

Feed
24-10-2021
Het lerende kinderbrein - Marcia Goddard
Charlotte Labee interviewt dr. Marcia Goddard over het lerende kinderbrein. Het huidige onderwijssysteem ter discussie... podcast.app   Meer
24-10-2021
Meesterwerk podcast #125 Spring High
Een van de scholen die ons al voor zijn gegaan, met succes. Voor ons een bron van inspiratie! podcast.apple.com    Meer
 
 
 
E-mailen
Info
Instagram